Blog-newborn-pets

Newborn Pets Photography

In deze eerste blogpost wil ik me graag aan jullie voorstellen en wat meer vertellen over mijn werk en het ontstaan van Newborn Pets Photography.

Femke Puijman – 1983

Als jong meisje had ik al een voorliefde voor dieren en fotografie. Mijn eigen hond en paard waren natuurlijk mijn favoriete fotomodellen en ik spendeerde destijds al mijn zakgeld aan het ontwikkelen van de fotorolletjes die ik vol schoot met foto’s. 

Ik begon mijn HBO opleiding dier- & veehouderij aan de HAS in Den Bosch en later de lerarenopleiding Biologie in Tilburg, tot ik in 2004 besloot om mijn hart te volgen en fulltime te gaan fotograferen.

Zo ontstond Hypo Focus Paardenfotografie. En in 2009 Kyno Focus Hondenfotografie


De paarden fotografeerde ik op prachtige locaties in de natuur en mijn foto’s verschenen in magazines, kalenders, boeken en meer.

Toen mijn partner en ik in 2010 in Hoofddorp kwamen wonen, hadden we een huis gevonden met aanbouw om een fotostudio in te vestigen. Ik fotografeerde er honden van particulieren, maar ook allerlei andere huisdieren voor de jaarlijkse huisdieren kalender en agenda.

In 2011 schreef ik mijn eerste boek “Paardenfotografie”; een gids over het fotograferen van paarden. Dat was zo’n groot succes, dat ik in 2015 ook een boek over Hondenfotografie schreef en uitbracht.

De fotostudio werd omgebouwd tot workshop ruimte, zodat ik mijn fotografie cursussen vanuit huis kon organiseren. En net zoals de paarden, fotografeer ik sinds 2015 de honden buiten, in de prachtige natuur.

Freelancer of the Year 2018


Begin 2018 werd ik genomineerd als deelnemer van de FOTY Awards. Tijdens de Dag van de ZZP’er werd bekend gemaakt dat ik de publieksprijs “Freelancer of the Year 2018” had gewonnen!
De prijs werd uitgereikt door Marcel Molenaar (LinkedIn BeNeLux), Jörgen Raymann en Robbie Sakkers (Ratecard).

Het was een enorme eer om zo’n prestigieuze prijs in ontvangst te mogen nemen.

Splash Photo Art

Toen de COVID pandemie toesloeg, viel mijn inkomen uit fotografie en workshops volledig weg, door de corona maatregelen.

Maar als creatieve ondernemer, wilde ik niet stil zitten. Dus ben ik spetterende kunstwerkjes gaan maken. Mensen konden foto’s naar me opsturen, die ik digitaal verwerk tot Splash Photo Art.

Newborn Pets

Begin 2022 kreeg mijn konijn een nestje. Ik was op slag verliefd; wat een schattige, zachte neusjes en fluffy oortjes.

Dat moest natuurlijk vastgelegd worden! Dus ik verzamelde wat schaaltjes, greep het schapenvachtje uit mijn stoel, knipte een mouw van een oude trui af en ik maakte er een lekker warm nestje van. 

Wat ontzettend leuk om zo met die kleintjes bezig te zijn!

Inmiddels heb ik een enorme verzameling aan schalen, bakjes, dekentjes en kussentjes. En ik ben lekker aan het knutselen geweest met onbewerkte schapenwol, waar ik door middel van naaldvilten hele mooie kleedjes van heb gemaakt.

De studio wordt nu dus weer gebruikt als fotostudio. We hebben een eigen meubel ontworpen met een perfecte werkhoogte om baby dieren veilig en comfortabel te fotograferen. En daarbij is het zowel mogelijk om van het natuurlijke daglicht gebruik te maken, als van flitsers (bij reportages in de avond).

Blijft het bij konijntjes?
Nee, alle (kleine) baby huisdieren zijn welkom. Puppies, kittens… alles wat schattig en klein is.

Verwacht je binnenkort een nestje?

Professionele foto’s van de kleintjes zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook ontzettend waardevol voor de nieuwe baasjes.

Reserveer jouw fotoreportage op tijd. Neem ruim voor de bevalling alvast vrijblijvend contact op.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven